Värjäysohjeet

VARSINAISET HIUSTEN VÄRJÄYSOHJEET

ENNEN ALOITUSTA

OTA TYÖVÄLINEET ESILLE

Harja, suojakappa (vanha pyyhe tai T-paita) sekä muovi- tai laskukulho (ei metalli). Voit käyttää pullon korkkia mittakuppina (5 ml). Tai hanki Herbatintin oma värjäyssetti, jossa on mittakuppi, levityssivellin sekä suojakappa (lyhyt hartiapituinen kappa).

HIUKSET

Vältä hiustenpesua ainakin 24 h ennen värjäystä, jotta päänahan omat öljyt/tali suojaavat ihoa. Hiuksissa ei saa olla yhtään hiustenmuotoilutuotteiden eikä kloorin jäämiä. Hiusten tulee olla kuivat.

TEE VÄRITESTI

Jos et ole aivan varma valitsitko itsellesi oikean värin, voit testata sitä pieneen hiustupsuun. Jos et osaa valita kahden värisävyn välillä, on aina parempi valita vaaleampi sävy.

TEE HERKKYYSTESTI AINA ENNEN VÄRJÄYSTÄ

Herkkyystesti kannattaa tehdä aina 48 tuntia ennen varsinaista värjäystä. Testiohjeet alla.

KUINKA SEKOITAT 2 TAI USEAMPAA SÄVYÄ KESKENÄÄN

Kaikki Herbatint-sävyt soveltuvat keskenään sekoitettaviksi. Muista kuitenkin aina sekoittaa sama määrä väriä ja kehitettä. Esimerkki: jos haluat sekoittaa 6N ja 7D samassa erässä, yhdistä yhteensä 30 ml 6N ja 7D värejä sekä 30 ml kehitettä.

PARAS HARMAANPEITTO

Jos sinulla on melko paljon tai runsaasti harmaata hiuksissa ja valitset kuparin (Copper R, RD), kullan (Gold D), mahongin (Mahogany M) tai räväkämmän Flash Fashion FF sävyn saadaksesi parhaan harmaanpeiton aikaan, sinun tulee sekoittaa valitsemaasi sävyä (esim. 4R) vastaavaan Natural Colour linjan sävyyn (esim. 4N).

Mitä enemmän sinulla on harmaita hiuksia, sitä enemmän tulee väriseoksessa olla N-linjan väriä. Värien ja kehitteen sekoitussuhteiden tulee aina olla 1:1


VÄRJÄTYT JA KÄSITELLYT HIUKSET: MITÄ PITÄÄ TEHDÄ?

VAALENNETUT HIUKSET:

Saat palautettua Herbatintilla hiuksen luonnollisen sävyn. Koska vaalennettu hius on normaalia huokoisempi, suosittelemme valitsemaan tavoiteväristä astetta vaaleamman sävyn, lyhentämään vaikutusaikaa 10 minuutilla ja välttämään viileitä ja tuhkan sävyjä.

PERMANENTATUT HIUKSET:

Älä värjää hiuksia heti permanentin jälkeen. Odota 2 viikkoa, valitse tavoiteväriä vaaleampi sävy ja lyhennä vaikutusaikaa 10 minuutilla.


HENNA:

Henna muodostaa hiuksen ympärille esteen, jolloin väri ei imeydy. Hiusten tulee antaa kasvaa hennauksesta ulos ennen minkään muun värin laittamista.

3 VAIHEEN HELPPO VÄRJÄYS

1.VALMISTA VÄRISEOS

Käytä muovi- tai lasikippoa (ei metallista), sekoita keskenään väriä ja kehitettä samassa suhteessa 1:1 ja sekoita niin kauan, että seos on geelimäistä. Jos pulloihin jäi vielä ainetta, sulje korkit huolellisesti, jotta aineet säilyvät seuraavaan käyttökertaan. Kulhoon jäänyt käyttämätön väri tulee aina hävittää.

2.LEVITÄ HERBATINT-VÄRI HIUKSIIN JA ODOTA

Levitä väriaine kuiviin, pesemättömiin hiuksiin sudilla. Tässä vaiheessa väriaine ei ole samanväristä kuin lopullinen hiusten väri.

VÄRI VÄRJÄÄMÄTTÖMIIN HIUKSIIN: Levitä väri osio kerrallaan hiusten juurista latvaan ja anna vaikuttaa 40 min.

VÄRI VÄRJÄTTYIHIN HIUKSIIN: Levitä väri hiusten juuriin uloskasvaneelle alueelle. Anna vaikuttaa 30 min. Levitä sitten loppu väriseos hiuksiin ja anna vaikuttaa 10 min. Kokonaisvaikutusaika 40 min. Noudata annettuja aikoja tarkasti.

3.PESE JA LAITA HOITOAINE

Vaikutusajan päätyttyä pese hiukset. Kallista päätä taakse välttääksesi värin joutumista silmiin. Huuhdo kunnes vesi on täysin kirkasta. Pese hiukset mieluiten Herbatintin Normalising shampoolla ja kuivaa pyyhkeellä. Viimeistele värjäys laittamalla Hebatintin uudistava Royal Cream hoitoaine hiuksiin. Anna vaikuttaa 5 min. Huuhdo, kuivaa ja muotoile hiukset normaaliin tapaan.


HERKKYYSTESTIN TEKEMINEN

Suosittelemme herkkyystestin tekemistä aina, koska osalle käyttäjistä värjääminen saattaa ajan kuluessa aiheuttaa allergisen reaktion tai ihoärsytystä.

NOUDATA NÄITÄ OHJEITA:

•Pese jokin iho-alue puhtaaksi saippualla ja vedellä ja kuivaa se (esim. korvan takaa tai kyynärvarren sisäosasta).
•Sekoita muovi- tai lasikupissa väriainetta ja kehitettä pienet määrät (1:1) ja sulje pullot sen jälkeen tiiviisti.
•Levitä väriaine puhtaalle, kuivalle iholle, anna kuivua ja peitä lapulla.
•Anna vaikuttaa 48 tuntia pesemättä aluetta.

Jos ihoalueella ei ole 48 tunnin jälkeen merkkejä allergisesta reaktiosta, voit värjätä hiuksesi Herbatintin geeliväreillä. Jos testialue punoittaa, on ärtynyt tai kuumoittava, huuhdo iho huolellisesti kylmällä vedellä ÄLÄKÄ VÄRJÄÄ HIUKSIASI. Jos ärsytys ei mene ohi, käänny lääkärin puoleen.


VAROITUS

 • Hiusvärit voivat aiheuttaa vakavia allergisia reaktioita.
 • Lue ohjeet huolellisesti ja noudata niitä tarkasti.
 • Tee herkkyystesti ohjeiden mukaan joka kerta 48 tuntia ennen värjäystä.
 • Tuotetta ei ole tarkoitettu alle 16 vuotiaille.
 • Väliaikainen ”Musta henna”-tatuointi saattaa kasvattaa allergiariskiä.
 • Älä värjää hiuksiasi jos: kasvoissasi on ihottumaa tai hiuspohjasi on herkkä, ärtynyt tai vahingoittunut, olet aiemmin saanut oireita hiustenvärjäämisestä tai olet aiemmin saanut oireita väliaikaisesta mustasta hennatatuoinnista.
 • Ei saa käyttää kulmakarvojen tai silmäripsiin värjäämiseen. Ei myöskään viiksien eikä parran värjäämiseen.
 • Käytä suojakäsineitä.
 • Pidä poissa lasten ulottuvilta.
 • Vältä silmäkontaktia. Huuhtele välittömästi jos ainetta joutuu silmiin.
 • Sisältää fenyleenidiamiinia ja vetyperoksidia.
 • Sekoitussuhde on 1:1.
 • Säilytä 10° – 30° lämmössä, kuivassa pakassa, poissa suorasta valosta.
 • Valmistaja ja jakelija eivät ole vastuussa tuotteen vääränlaisesta käytöstä eivätkä käyttäjän tyytymättömyydestä tulokseen. Siksi suosittelemme noudattamaan tarkoin annettuja ohjeita.

Jos sinulla on kysyttävää tuotteista, ota yhteys www.hyvanolonmaailma.fi

Hyvän Olon Maailma Oy
Tarja Vuorinen
tarja.vuorinen@hyvanolonmaailma.fi
p. 045 – 141 2575

 

Copyright © 2013-2017 Hyvän Olon Maailma Oy

Yritys   Tuotteet   Yhteystiedot   Yritysasiakkaat   Jälleenmyyjät