Hoito-ohjeet

 

1. Pese sieni huolellisesti ennen ensimmäistä käyttöä.
Anna sen rauhassa kastua vesiastiassa läpimäräksi n. 3-5 minuuttia. Puristele sitä kämmenten välissä juoksevan veden alla hetken aikaa.

Jatkossakin sieni vaatii aina huolellisen kostuttamisen ennen käyttöä, koska kuivuessaan sieni kovettuu. Mitä kuivempi sieni on sitä kauemmin sitä pitää liottaa. Jos käytät sientä päivittäin, se kostuu hetkessä, mutta jos käytät sitä harvemmin, kostuttaminen vaatii pidemmän ajan.

Helpoin tapa kostuttaa sieni on laittaa se vesiastiaan. Kun sieni alkaa pehmetä sitä voi painella kevyesti ja varmistaa, että se on läpimärkä.

Vinkki: sieni kannattaa laittaa heti peseytymisen alussa vesiastiaan likoamaan, jolloin se ehtii kostua itsekseen sillä aikaa, kun esim. puhdistat silmämeikin tai peset hampaat.

2. Huuhdo sieni käytön jälkeen ja purista vesi pois sienestä kämmenten välissä (älä väännä).
Puhdista pesusieni perusteellisemmin pari kertaa viikossa: pesun jälkeen levitä sienen pintaa pieni määrä saippuaa, painele sientä kämmenten välissä, jotta saippua vaahtoaa hieman ja puhdistaa sienen. Huuhdo.

Vaikka sieni itsessään on emäksinen ja bakteereja tappava sen puhtaudesta kannattaa pitää huolta varsinkin silloin, jos ihosi on taipuvainen akneen tai siihen tulee herkästi näppylöitä. Siksi niin puhdistussienen kuin pyyhkeidenkin tulee olla puhtaita, eivätkä ne saa kerätä ja levittää bakteereja.

3. Ripusta sieni käytön jälkeen koukkuun kuivumaan.
Sienen käyttöikä on n.1-3 kuukautta riippuen siitä kuinka käytät sitä. Mitä paremmin hoidat sientä – sitä kauemmin se kestää. Kun sieni alkaa murentua, on aika hankkia uusi.

4. Pidennä käyttöikää:
Purista sieni aina käytön jälkeen mahdollisimman kuivaksi kämmenten välissä ja ripusta se kuivumaan ilmavasti. Siksi sienessä on valmiiksi ripustuslenkki.

Älä koskaan jätä sitä lavuaarin reunalle tai suihkukoppiin märkänä, sillä kosteana luonnonsieni alkaa nopeasti kompostoitua, sieni murenee ja käyttöikä lyhenee. Kesähelteillä voit säilyttää sientä jääkapissakin. Viileä sieni tuntuu ihanan raikkaalta ja virkistävältä kesähelteellä.

Ekoiluvinkki: Kun on aika luopua sienestä, vie se kompostiin tai mieluummin anna sen olla vielä hyödyksi puutarhan kukkapenkissä tai kotona kukkaruukussa. Kaiva kostutettu sieni mullan sisään. Sieni imee tehokkaasti vettä itseensä ja luovuttaa sitä pikku hiljaa kukillesi, jolloin kukkasi kukoistavat ja sinun tarvitsee kastella niitä entistä harvemmin – näppärää vai mitä?
 

Copyright © 2013-2017 Hyvän Olon Maailma Oy

Yritys   Tuotteet   Yhteystiedot   Yritysasiakkaat   Jälleenmyyjät